Polisen har nyligen gått ut med en varning för oseriösa hantverkare; snickare, plåtslagare, målare mm. som framför allt i södra Sverige inriktat sig på att övertala äldre att göra arbeten på sina hus. I flera fall har husägarna betalat och hantverkarna sedan bara försvunnit utan att göra något jobb.
Även konsumentverket är uppmärksammat på problemet och ska inom kort starta en kampanj där man varnar för farorna vid hemförsäljning.

Här, i vårt område har ett företag som kallar sig JA Bygg AB, erbjudit sina tjänster. Vid koll med Bolagsregistret och Skatteverket kom det fram att bolaget inte ”finns” – det ger sken av att vara ett svenskt aktiebolag, men är i själva verket ett engelskt företag (Limited).

Vi har inget belägg för att just detta företag i Sköndal sysslar med grovt bedrägeri, Däremot lurar de kunderna då de utger sig för att vara något som de inte är – ett svenskt aktiebolag. Därför kan också den som eventuellt ingått ett avtal med företaget få detta hävt, då det ingåtts under falska förespeglingar. Vilket kan vara bra att veta.